Separatiştii abhazi susţin că au doborât un avion georgian de spionaj fără pilot

Un avion georgian de spionaj fără pilot a fost doborât deasupra regiunii separatiste georgiene Abhazia, a declarat duminică un purtător de cuvânt al Ministerului abhaz al Apărării.

19 afișări
"Avionul georgian de spionaj fără pilot a fost doborât deasupra Abhaziei de forţele aeriene de apărare abhaze", a precizat oficialul. El nu a menţionat când a fost doborât avionul.

Un oficial de rang înalt din Ministerul georgian de Interne a declarat că avioanele georgiene fără pilot nu au efectuat zboruri duminică în această zonă.

Agenţia rusă Interfax a declarat că un al doilea aparat de acelaşi tip a fost doborât deasupra Abhaziei duminică, dar nu a oferit alte detalii.

Georgia a acuzat luna trecută Rusia că a doborât un avion de spionaj fără pilot deasupra Abhaziei, intensificând tensiunile dintre cele două state. Rusia a negat această acuzaţie, afirmând în schimb că aparatul a fost doborât de forţele abhaze.

Relaţiile dintre Rusia şi Georgia s-au deteriorat în ultimii zece ani, parţial datorită sprijinului acordat de Moscova Abhaziei şi Osetiei de Sud, două provincii separatiste care au răsturnat guvernarea georgiană în războaiele din anii '90.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici