Separatiştii proruşi vor să instituie legea marţială în Lugansk

Liderul "autoproclamatei republici Lugansk", Valeri Bolotov, şi-a anunţat intenţia de a institui legea marţială pe teritoriul "autoproclamatului stat", în condiţiile în care Ucraina se pregăteşte duminică pentru alegerile prezidenţiale, relatează Interfax-Ucraina, în pagina electronică.

254 afișări
Imaginea articolului Separatiştii proruşi vor să instituie legea marţială în Lugansk

Liderul "autoproclamatei republici Lugansk", Valeri Bolotov (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Legea marţială va rămâne în vigoare până când autorităţile de la Kiev îşi vor retrage trupele de pe teritoriul Republicii Lugansk", a declarat purtătorul de cuvânt al liderului separatist din regiune.

Armata ucraineană a lansat la 13 aprilie o operaţiune militară pentru preluarea controlului asupra regiunilor Doneţk şi Lugansk, aflate sub controlul separatiştilor proruşi, care şi-au proclamat suveranitatea în urma unor referendumuri pentru independenţă.

Între timp, atacurile separatiştilor continuă în cele două regiuni din estul Ucrainei, iar cel mai recent, care a avut loc în noaptea de miercuri spre joi în regiunea Doneţk, s-a soldat cu moartea a cel puţin nouă militari ucraineni.

Pe de altă parte, preşedintele interimar Oleksandr Turcinov a anunţat că forţele ucrainene se pregătesc de faza finală a operaţiunii speciale din estul Ucrainei, cu trei zile înaintea alegerilor prezidenţiale considerate cruciale pentru viitorul ţării, după criza politică care a adus ţara în pragul războiului civil.

Separatiştii din regiunile Lugansk şi Doneţk au anunţat că vor împiedica desfăşurarea scrutinului în estul ţării, unde aproape două milioane de alegători ar putea să nu se prezinte la urne.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici