Serbia: 7 morţi în urma unor explozii la o uzină de muniţii

Şapte persoane au murit în urma unor explozii de origine necunoscută, la o uzină de muniţii din Uzice, în sud-vestul Serbiei, a anunţat, vineri, ministrul sârb de Interne, Iviţa Dacici, citat de postul de televiziune B92.

22 afișări
Imaginea articolului Serbia: 7 morţi în urma unor explozii la o uzină de muniţii

Serbia: 7 morţi în urma unor explozii la o uzină de muniţii (Imagine:Arhiva Mediafax Foto)

"Şapte angajaţi, dintre care şase femei şi un bărbat, au fost ucişi în explozii", a declarat Dacici, după ce a vizitat locul incidentului.

"Corpurile (...) au fost scoase dintre dărâmături, după o serie de deflagraţii, în număr de patru, la uzina Prvi Partizan", a afirmat Predrag Marici, responsabil local pentru situaţii de urgenţă, din cadrul poliţiei sârbe.

Primarul din Uzice, Jovan Markovici, a spus că exploziile s-au produs joi, la ora 21.30 (22.30, ora României).

Paisprezece persoane au fost rănite uşor şi au fost spitalizate, a menţionat Dacici.

Marici a declarat, la rândul său, că incendiul care s-a produs în urma exploziilor a fost stins şi că nu mai exista nici un pericol.

"O catastrofă mai gravă a fost astfel evitată, luând în considerare faptul că aproximativ o sută de persoane se găseau în uzină în momentul exploziei", a precizat el.

Ministrul sârb de Interne a precizat că nu a fost încă determinată originea dramei.

Uzina Prvi Partizan, care are aproximativ 600 de angajaţi, produce, de aproape 80 de ani, muniţie pentru armata şi poliţia sârbe, dar şi pentru armatele din întreaga lume. Ea produce de asemenea muniţie pentru vânătoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici