Serbia a anulat contractul cu Novartis pentru vaccinuri împotriva gripei porcine

Serbia şi-a anulat oficial contractul de cumpărare de vaccinuri împotriva gripei cu virus A/H1N1, încheiat cu producătorul elveţian Novartis, au anunţat surse citate de cotidianul Blic, în ediţia electronică de miercuri.

36 afișări
Imaginea articolului Serbia a anulat contractul cu Novartis pentru vaccinuri împotriva gripei porcine

Serbia a anulat contractul cu Novartis pentru vaccinuri împotriva gripei porcine (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pe de altă parte, Novartis a avertizat marţi Guvernele să nu îşi anuleze comenzile deja plasate, deoarece, în cazul în care va izbucni o altă pandemie pe viitor, "ţările de încredere vor avea prioritate".

Potrivit directorului Institutului Republican pentru Sănătate, Svetlana Vukajlovici, contractul a fost anulat la 12 decembrie, după o decizie a Guvernului sârb. Nu se ştie însă dacă Serbia va trebui să plătească penalităţi pentru anularea contractului.

Pe de altă parte, importatorul Jugohemija susţine că acest contract este încă în vigoare, dar că va susţine orice acord la care se ajunge în cadrul negocierilor între Guvern şi furnizor.

Ministrul Sănătăţii, Tomiţa Milosavljevici, a declarat că 857.500 de vaccinuri împotriva gripei noi, trimise Serbiei, au fost plătite complet, relatează postul B92, în pagina electronică de miercuri. El a mai explicat că viitoarele livrări de vaccinuri produse de Novartis vor fi anulate.

"Serbia a plătit 857.500 de doze. Din această cantitate, 160.000 au fost administrate cetăţenilor", a declarat ministrul, citat de Tanjug, adăugând că Serbia are nevoie de 300.000 de doze în rezervele sale permanente, în cazul în care situaţia epidemiologică se deteriorează.

Serbia a comandat iniţial trei milioane de doze de vaccin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici