Sergiu Mocanu: Mi s-a propus să acuz România de implicare în violenţele de la Chişinău

Sergiu Mocanu, fostul consilier prezidenţial din R.Moldova, afirmă că adjunctul ministrului moldovean de Interne Valentin Zubic i-a propus să acuze România de implicare în protestele de la Chişinău pentru ca fiii lui să scape de cercetarea penală, informează PRO TV Chişinău.

34 afișări
Imaginea articolului Sergiu Mocanu: Mi s-a propus să acuz România de implicare în violenţele de la Chişinău

Sergiu Mocanu: Mi s-a propus să acuz România de implicare în violenţele de la Chişinău (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Sergiu Mocanu, acuzat de organizarea violenţelor din 7 aprilie, a făcut aceste declaraţii după ce Judecătoria Buiucani i-a prelungit luni arestarea la domiciliu cu încă 25 de zile. Mocanu susţine că adjunctul ministrului de Interne l-a vizitat când era reţinut în penitenciarul Departamentului operativ al Ministerului de Interne.

Fostul consilier prezidenţial afirmă că Valentin Zubic i-ar fi cerut să facă anumite declaraţii, iar în schimb să fie retrase acuzaţiile la adresa celor doi fii ai lui, refugiaţi de peste zece luni în incinta ambasadei României din Chişinău după ce poliţia i-a acuzat de agresarea unui tânăr.

"Am ajuns ca Zubic să-mi propună direct o tranzacţie că, dacă eu recunosc implicarea României în evenimentele din 7 aprilie, copiii mei, care stau pe teritoriul ambasadei României, or să fie liberi", a declarat Sergiu Mocanu pentru PRO TV Chişinău.

Întrebat dacă oferta viza şi eliberarea lui, Mocanu a răspuns: "Nu eu nu. Era clar că voi sta arestat".

Solicitat de PRO TV Chişinău, Ministerul de Interne încă nu a comentat afirmaţiile lui Mocanu.

Justiţia moldoveană a prelungit luni arestarea la domiciliu a lui Sergiu Mocanu. "Credem că el, fiind şi cetăţean al României, ar putea să se eschiveze de urmărirea penală", a argumentat procurorul Oleg Mălai.

Avocaţii lui Sergiu Mocanu au anunţat că vor contesta decizia la Curtea de Apel. Politicianul a fost arestat după protestele din 7 aprilie, fiind deţinut două luni în penitenciarul din Chişinău. Ulterior, Mocanu a fost plasat în arest la domiciliu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici