Serviciile secrete germane urmăresc cu atenţie organizaţia extremistă antiislam Pegida

Serviciul german pentru securitatea internă (BFV) supraveghează cu atenţie mişcări antiislam precum Pegida, anunţă Ministerul german de Interne, la o săptămână după ce manifestanţi au afişat o spânzurătoare pentru lideri politici germani, relatează ziarul Le Figaro.

2972 afișări
Imaginea articolului Serviciile secrete germane urmăresc cu atenţie organizaţia extremistă antiislam Pegida

Serviciile secrete germane urmăresc cu atenţie organizaţia extremistă antiislam Pegida (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

"Incidentul relevă riscul creşterii potenţialului de agresivitate", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului german de Interne.

Mişcarea Pegida organizează săptămânal manifestaţii în Germania. La ultimul protest, manifestanţi au afişat o spânzurătoare pentru lideri politici germani, inclusiv pentru Angela Merkel.

"Serviciile de informaţii interne, atât la nivel federal cât şi la cel al landurilor, supraveghează atent acest fenomen", adaugă oficialul citat.

Henriette Reker, o candidată susţinută de Uniunea Creştin-Democrată, partidul cancelarului Angela Merkel, a fost grav rănită, sâmbătă, într-un atac comis de un bărbat care se opune sosirii imigranţilor extracomunitari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici