Sesiunea anuală a Parlamentului chinez nu mai are loc din cauza coronavirusului. Amânată pentru prima oară în peste 50 de ani

  • Sesiunea anuală a parlamentului chinez, programată pentru 5 martie, a fost amânată pe termen nedeterminat
  • Congresul, care adună 3.000 de parlamentari, nu a mai fost amânat sau suspendat din anii ‘70
  • În Wuhan, oficialii au anunţat relaxarea restricţiilor de călătorie, dar au revenit asupra deciziei după câteva ore
373 afișări
Imaginea articolului Sesiunea anuală a Parlamentului chinez nu mai are loc din cauza coronavirusului. Amânată pentru prima oară în peste 50 de ani

Sesiunea anuală a Parlamentului chinez nu mai are loc din cauza coronavirusului. Amânată pentru prima oară în peste 50 de ani

Sesiunea anuală a Parlamentului chinez, programată pentru 5 martie şi care trebuia să adune 3.000 de oameni la Beijing, a fost amânată.

Congresul Naţional al Poporului era programat pentru 5 martie şi trebuia să dureze 10 zile. Noua dată de începere a sesiunii nu a fost încă anunţată.

Congresul nu a mai fost amânat sau suspendat de la încheierea Revoluţiei Culturale, la sfârşitul anilor ‘70. Reuniunea a fost organizată chiar şi în mijlocul epidemiei de SARS, din 2003, care a lovit dur China, înainte de a se răspândi în întreaga lume.

Între timp, oficialii din Wuhan au revocat o decizie de relaxare a restricţiilor de călătorie impuse în oraş în ultima lună.

Iniţial, anunţul vorbea despre faptul că persoanele sănătoase vor putea părăsi oraşul dacă au treburi urgente. Acum, guvernul local a explicat că va impune în continuare măsuri stricte la graniţa oraşului pentru a împiedica răspândirea epidemiei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici