Seul: Kim Jong-Un şi-a reafirmat angajamentul privind denuclearizarea "completă" a Peninsulei Coreea

Kim Jong-Un, liderul regimului de la Phenian, şi-a reafirmat angajamentul privind denuclearizarea "completă" a Peninsulei Coreea, a declarat preşedintele sud-coreean Moon Jae-In, după întrevederea surpriză de sâmbătă cu liderul nord-coreean, relatează agenţia de Reuters.

651 afișări
Imaginea articolului Seul: Kim Jong-Un şi-a reafirmat angajamentul privind denuclearizarea  "completă" a Peninsulei Coreea

Seul: Kim Jong-Un şi-a reafirmat angajamentul privind denuclearizarea "completă" a Peninsulei Coreea

"Liderul Kim şi cu mine am convenit că summitul din 12 iunie ar trebui să aibă loc cu succes, şi că misiunea noastră privind denuclearizarea Peninsulei Coreea şi un regim de pace perpetuă nu ar trebui să fie oprită", a declarat Moon.

Deşi a reiterat că liderul nord-coreean susţine denuclearizarea Coreei, Moon a admis că Phenianul şi Washingtonul ar putea să aibă aşteptări diferite în ceea ce priveşte acest subiect şi a îndemnat ambele părţi să discute pentru a-şi rezolva diferenţele.

Administraţia Donald Trump a cerut regimului de la Phenian să renunţe în mod complet şi ireversibil la programul de înarmare nucelară, însă oficialii americani sunt sceptici că liderul nord-coreean va renunţa în totalitate la arsenalul său atomic. Totodată, Moon a declarat că Phenianul nu este convins că poate avea încredere în garanţiile de securitate venite din partea Washingtonului.

Kim Jong-Un şi Moon Jae-In s-au întâlnit sâmbătă la Panmunjom, aceasta fiind a doua întâlnire între liderii celor două Corei în ultima lună.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici