Şi femeile merg la război în Ucraina. Kira, fost manager Amazon, se opune Rusiei cu arma în mână: „Tragem pentru a proteja ţara şi ceea ce iubim”

Rudik, 36 de ani, fost deputat în Parlamentul ucrainean, a decis să se înarmeze: „Ne-am întrebat mereu care ar fi forţa care l-ar fi oprit pe Putin. Am crezut că va fi o coaliţie de ţări mari”.

2076 afișări
Imaginea articolului Şi femeile merg la război în Ucraina. Kira, fost manager Amazon, se opune Rusiei cu arma în mână: „Tragem pentru a proteja ţara şi ceea ce iubim”

Kira Rudik

Autorităţile vor să-i înroleze pe bărbaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani. Astfel, femeile şi copiii sunt lăsaţi să părăsească ţara, pentru a se refugia.

Există şi femei care vor să apere Ucraina cu arma în mână. Una este Kira Rudik.

„Am învăţat cum să folosesc Kalaşnikovul. Pare suprarealist, pentru că în urmă cu doar câteva zile nu mi-ar fi trecut niciodată prin cap. Dar şi femeile ne vor proteja pământul, în acelaşi mod ca şi bărbaţii noştri”.

Acesta este anunţul scris pe reţelele de socializare de Kira Rudik, parlamentar şi fost CEO al filialei ucrainene a Amazon Ring. Liderul partidului Golos („Vocea”), în vârstă de 36 de ani, a postat o fotografie cu ea ţinând mitraliera în mână.

„Vom trage pentru a proteja ţara şi pe cei pe care îi iubim”, scrie pe Twitter.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici