Silvio Berlusconi mărturiseşte că a plâns fără oprire la 11 septembrie 2001

Premierul italian, Silvio Berlusconi, a mărturisit, sâmbătă, că în momentul atentatelor din 11 septembrie 2001 a plâns fără oprire, potrivit unei emisiuni ce va fi difuzată în cursul serii de postul de televiziune Rai Uno.

117 afișări
Imaginea articolului Silvio Berlusconi mărturiseşte că a plâns fără oprire la 11 septembrie 2001

Silvio Berlusconi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am văzut, ca atâţia alţii, la televizor ce se întâmpla şi am început să plâng fără să pot să mă opresc", afirmă preşedintele Consiliului într-un interviu acordat prezentatorului Bruno Vespa, pentru emisiunea Porta a Porta, consacrată comemorării tragediei.

"Înainte de 11 septembrie, ţările occidentale trăiau cu certitudinea absolută că sunt în siguranţă (...) mai ales după căderea Zidului Berlinului", aminteşte Berlusconi.

După 11 septembrie a început "un război complet diferit de războaiele care au însângerat umanitatea în secolele trecute".

"Nu este vorba despre un conflict între state, nici între civilizaţii, pentru că nu este vorba despre un atac al islamului împotriva Occidentului. Islamul moderat, aliat al democraţiilor occidentale, este de asemenea ţinta teroriştilor. El este chiar în prima linie", adaugă premierul.

"Cred că guvernele democratice trebuie să îndeplinească o misiune enormă, trebuie să-şi apere securitatea, securitatea cetăţenilor lor şi să garanteze libertatea în faţa fricii", conchide el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici