Sinuciderea asistată a unui britanic, transmisă la un post de televiziune (Video)

Sinuciderea asistată, la o clinică specializată din Elveţia, a unui britanic ce suferea de sindrom de neuron motor central, va fi transmisă sub formă de documentar, la un post de televiziune britanic, miercuri noapte, informează Sky News.

245 afișări
Imaginea articolului Sinuciderea asistată a unui britanic, transmisă la un post de televiziune (Video)

Sinuciderea asistată a unui britanic, transmisă la un post de televiziune (Imagine: news.sky.com)

Craig Ewart, de 59 de ani, s-a sinucis luând o cantitate mare de barbiturice, prescrise de un medic local din Elveţia. La 30 de minute după ce a înghiţit doza, bărbatul a murit.

 

"Dacă îmi îndeplinesc planul, voi muri, aşa cum şi trebuie la un moment dat. Dacă nu fac asta, opţiunea este de a suferi şi de a-mi face şi familia să sufere, pentru ca apoi să mor oricum. Într-un fel asta e mai stresant şi mai dureros aşa", a spus Ewart, înainte de a muri.

Văduva sa, Mary, a apărat decizia soţului său de a pune camere de luat vederi în salonul său de la clinica de sinucideri asistate Dignitas, din Elveţia. Sinuciderile asistate sunt legale în această ţară, dar nu şi în Marea Britanie.

Tot miercuri a fost deschisă o anchetă privind moartea altui britanic care s-a sinucis în clinica Dignitas. Jucătorul de rugby Daniel James, de 23 de ani, a paralizat complet în urma unui accident şi a ales să-şi pună capăt vieţii la Dignitas.

"Dacă cineva vine la noi şi ne spune că nu mai vrea să trăiască o viaţă îngrozitoare şi că ar vrea să părăsească această lume, ar trebui să-l putem ajuta", a explicat avocatul Ludwig Minelli, fondatorul Dignitas.

Clinica a ajutat, de-a lungul timpului, peste 100 de britanici să se sinucidă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici