Siria vrea recuperarea platoului Golan

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a afirmat că ţara sa vrea să recupereze platoul Golan, ocupat de Israel din 1967.

2 afișări
Imaginea articolului Siria vrea recuperarea platoului Golan

Siria vrea recuperarea platoului Golan

"Dorinţa noastră de pace nu înseamnă că renunţăm la drepturile noastre. Nu vom accepta decât recuperarea întregului Golan, până la linia din 4 iunie 1967", care delimita zona înainte de războiul israelo-arab de zece zile, a afirmat Assad, cu ocazia celei de-a 62 aniversare a creării armatei siriene, într-o alocuţiune publicată de cotidianul Armata poporului.

"Eliberarea teritoriului nostru ocupat este o datorie sacră şi un drept garantat de legile internaţionale", a continuat el.

"Siria respinge presiunile şi ameninţările. Ea este în prezent mai puternică decât oricând", potrivit şefului de stat sirian.

Assad şi-a reafirmat dorinţa de a realiza "o pace dreaptă şi durabilă, conform rezoluţiilor internaţionale şi principiului schimbului de teren contra păcii".

"O pace veritabilă va pune capăt tensiunilor şi va asigura securitatea şi stabilitatea în toată regiunea", a precizat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici