Site-ul oficial al preşedintelui ucrainean, atacat de naţionalişti ruşi

Site-ul oficial al preşedintelui ucrainean Viktor Iuşcenko este obiectul atacurilor hackerilor, care au blocat funcţionarea acestuia în cadrul unei operaţiuni revendicate de naţionaliştii ruşi, a anunţat marţi preşedinţia de la Kiev, citată de AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Site-ul oficial al preşedintelui ucrainean, atacat de naţionalişti ruşi

Site-ul oficial al preşedintelui ucrainean, atacat de naţionalişti ruşi

Aceste atacuri masive împotriva site-ului au început duminică seara şi "continuă", a declarat serviciul de presă al preşedinţiei fără a-i putea identifica pe autorii acestora.

Marţi seara, site-ul preşedinţiei nu era accesibil.

De la începutul acestei ofensive informatice, au fost înregistrate peste 18.000 de atacuri provenind în special din Rusia, Kazahstan, Ucraina, Statele Unite, Israel şi Marea Britanie, a precizat aceeaşi sursă.

Uniunea eurasiatică a tinerilor (UEJ), o organizaţie a naţionaliştilor ruşi, se declară responsabilă de aceste incidente, acuzând autorităţile ucrainiene de atacarea site-ului acestei mişcări, care de asemenea marţi seara nu putea fi accesat.

"Site-ul oficial al lui Iuşcenko nu va funcţiona cât timp "Kievul nu va înceta atacurile împotriva site-ului oficial al UEJ" a asigurat această organizaţie într-un comunicat citat de Interfax.

Organizaţia naţionalistă a afirmat recent că a vandalizat simbolurile ucrainene, tridentul (simbolul statului) şi o placă purtând inscripţia "Constituţie", instalate pe vârful celui mai înalt munte din Ucraina, Goverla, (în vestul ţării).

Acest incident a atras represalii din partea autorităţilor ucrainene, care au interzis accesul pe teritoriul ţării a mai multor oficiali ai acestei mişcări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici