Site-uri oficiale din Germania, vizate de un atac informatic revendicat de gruparea CyberBerkut

Guvernul german a anunţat că mai multe site-uri oficiale, inclusiv cel al cancelarului Angela Merkel, au fost vizate miercuri dimineaţa de un atac informatic, o acţiune revendicată de CyberBerkut, o grupare ucraineană prorusă.

562 afișări
Imaginea articolului Site-uri oficiale din Germania, vizate de un atac informatic revendicat de gruparea CyberBerkut

Site-uri oficiale din Germania, vizate de un atac informatic revendicat de gruparea CyberBerkut (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Site-urile cancelarului Angela Merkel, Guvernului german şi Bundestagului au fost victima unui atac informatic, a declarat purtătorul de cuvânt al cancelariei, Steffen Seibert, în cursul unei conferinţe de presă.

Pe site-ul său, CyberBerkut a anunţat că a "blocat site-urile cancelarului german şi Bundestagului", miercuri, cu o zi înainte de întrevederea dintre Angela Merkel şi premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk.

"Premierul Arseni Iaţeniuk speră să obţină împrumuturi de mai multe milioane de euro din partea Uniunii Europene şi a FMI", adaugă această grupare pe site-ul său.

Iaţeniuk "are nevoie de bani pentru a extinde conflictul şi nu pentru a reconstrui infrastructurile distruse de ţara noastră", potrivit CyberBerkut, "care îndeamnă poporul şi Guvernul Germaniei să stopeze susţinerea financiară şi politică a regimului criminal de la Kiev".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici