Site-urile a două instituţii de stat din Honolulu, sparte de hackeri români

Site-urile a două instituţii de stat din Honolulu, folosite pentru afişarea unor licitaţii, au fost sparte de hackeri români la începutul săptămânii, însă aceştia nu au avut timp să folosească informaţiile obţinute.

22 afișări
Imaginea articolului Site-urile a două instituţii de stat din Honolulu, sparte de hackeri români

Site-urile a două instituţii de stat din Honolulu, sparte de hackeri români

Site-urile atacate de hackeri din România aparţin Oficiului de Achiziţii şi Departamentului de Stat pentru Resurse Umane, relatează honolulu.advertiser.com.

Nicio informaţie financiară nu a fost obţinută, însă site-urile vor rămâne închise şi săptămâna viitoare, a spus controlorul financiar Ross Saito.

Hackerii au copiat unele fişiere cu informaţii ale utilizatorilor, însă nu au avut timp să le folosească, a mai spus Ross Saito.

El a precizat că site-urile vor funcţiona după ce operatorii IT vor îmbunătăţi sistemul de securitate al acestora.

Un incident asemănător a avut loc anul trecut, când un site al unei instituţii publice a fost atacat de un hacker din Rusia. Nici atunci nu a fost utilizată vreo informaţie importantă, a mai spus Saito.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici