Situaţia din Hong Kong capătă accente dramatice. Tinerii au început să scrie "scrisori de adio" apropiaţilor

Persoanele care participă la manifestaţiile desfăşurate în Hong Kong au început să scrie şi să trimită "scrisori de adio" apropiaţilor, în contextul escaladării tensiunilor între protestatari şi autorităţi, relatează site-ul cotidianului The New York Times.

36494 afișări
Imaginea articolului Situaţia din Hong Kong capătă accente dramatice. Tinerii au început să scrie "scrisori de adio" apropiaţilor

Situaţia din Hong Kong capătă accente dramatice. Tinerii au început să scrie "scrisori de adio" apropiaţilor

"Când vei găsi această scrisoare, e posibil să fi fost deja arestat sau ucis", scrie un protestatar în vârstă de 22 de ani, care s-a semnat sub pseudonimul "Nimeni".

Câţiva protestatari au transmis publicaţiei The New York Times că au scris acele scrisori după ce autorităţile au început să folosească gloanţe reale.

 

 

Violenţele au escaladat în ultimul timp pe fondul protestelor din Hong Kong. Protestatarii au devenit mult mai agresivi, iar autorităţile au început să le percheziţioneze locuinţele unora dintre ei, relatează jurnaliştii americani.

"Tată, mă simt nedemn că te părăsesc aşa devreme, înainte de a îmi îndeplini datoriile de fiu, să fiu aproape de tine. Când nu voi mai fi, te rog să ai grijă de tine", scrie un alt protestatar pe nume Ming.

Liderul din Hong Kong, Carrie Lam, a susţinut că forţele de ordine au folosit „în mod corespunzător forţa armelor” pentru a răspunde protestelor de amploare manifestate în regiune

Protestele în Hong Kong, care deseori au fost marcate de incidente violente între demonstranţi şi forţele de ordine, au izbucnit în urmă cu patru luni, ca reacţie la un controversat proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală. Manifestanţii contestă politicile Guvernului local pro-Beijing, condus de Carrie Lam.

Fostă colonie britanică, Hong Kong-ul a fost cedat Chinei de către Marea Britanie în anul 1997, cu condiţia ca acest teritoriu să păstreze „un nivel ridicat de autonomie, cu excepţia afacerilor externe şi a domeniului apărării” pentru o perioadă de 50 de ani. Astfel, acest teritoriu are un sistem legislativ diferit de cel al Chinei, prin intermediul principiului „O ţară, două sisteme”.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici