Situaţia din Ucraina şi R. Moldova, discutată de miniştrii de Externe din UE

Situaţia din Ucraina şi Republica Moldova se află pe agenda reuniunii Consiliului UE pentru Relaţii Externe şi Afaceri Generale la nivel de miniştri de Externe, care începe luni în Luxemburg, relatează Itar-Tass, în pagina electronică.

195 afișări
Imaginea articolului Situaţia din Ucraina şi R. Moldova, discutată de miniştrii de Externe din UE

Situaţia din Ucraina şi R. Moldova, discutată de miniştrii de Externe din UE (Imagine: USAID)

Discuţiile vor fi deosebit de importante, având în vedere pregătirile pentru începerea summitului la care va fi lansat proiectul Parteneriatului Estic al UE, summit ce va fi organizat la Praga pe 7 mai, a declarat o sursă diplomatică din instituţiile europene.

Proiectul are ca scop extinderea cooperării economice a UE cu Ucraina, Republica Moldova, Belarus, Georgia, Armenia şi Azerbaidjan, inclusiv crearea unei zone de comerţ liber cu acestea şi facilitarea procedurilor de viză. Iniţiativa nu prevede pregătirea acestor ţări pentru aderarea la UE.

Miniştrii de Externe vor discuta despre situaţia economică şi politică din Ucraina. În privinţa Republicii Moldova, miniştrii vor discuta despre protestele de la Chişinău care, potrivit autorităţilor moldovene, ar fi fost inspirate de România.

Printre alte subiecte de pe agenda reuniunii ministeriale se numără probleme cum ar fi situaţia din Peninsula Balcanică, cea din Iran şi Coreea de Nord. Miniştrii vor discuta probabil şi despre răspândirea gripei porcine.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici