Situaţia revine treptat la normal în Europa de Nord, după furtuna Christian

Situaţia revenea treptat la normal, marţi dimineaţa, în Europa de Nord, în urma primei furtuni importante din acest sezon, care s-a soldat cu cel puţin 16 morţi.

311 afișări
Imaginea articolului Situaţia revine treptat la normal în Europa de Nord, după furtuna Christian

Situaţia revine treptat la normal în Europa de Nord, după furtuna Christian (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Furtuna Christian, care a afectat Franţa, Marea Britanie, Olanda, Scandinavia şi nordului Germaniei, a lăsat treptat locul vremii însorite, în special la Londra şi la Berlin.

Alimentarea cu energie electrică începea să fie reluată gradual, iar pagubele produse pe liniile feroviare să fie controlate în mod progresiv.

În Marea Britanie, unde bilanţul a rămas la patru morţi, aproximativ 61.000 de gospodării dintre cele circa 600.000 care au răma fără curent luni nu aveau, în continuare, electricitate, potrivit Energy Networks Association. De asemenea, câteva trenuri înregistrau întârzieri sau erau anulate.

În Franţa, o persoană a murit în timpul furtunii.

În Suedia, perturbările în transportul feroviar erau tot mai limitate. Aproximativ 60.000 de gospodării nu aveau electricitate, iar aproximativ 35.000 nu aveau legături telefonice. În regiuni rurale izolate, reluarea alimentării cu energie electrică urmează să dureze mai multe zile.

În Danemarca, unde furtuna a provocat moartea a două persoane, trenurile urmează să înregistreze în continuare întârzieri marţi.

În Olanda, unde au decedat două persoane, asociaţia asigurătorilor a stabilit, conform unei prime estimări, pagube în valoare de 95 de milioane de euro în sectorul privat.

În Germania, unde furtuna ucis în total şapte persoane începând de duminică, erau anunţate în continuare perturbări în transportul feroviar, în nordul ţării. În landul Schleswig-Holstein, cel mai nordic, înconjurat de mările Nordului şi Baltică, numeroase şcoli urmau să rămână închise marţi, după trecerea depresiunii Christian, potrivit agenţiei germane de presă DPA.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici