Situaţie bizară într-un mare oraş din Franţa: reguli diferite privind purtarea măştii pe acelaşi bulevard

  • Situaţie rară în zona metropolitană Lille, în nordul Franţei
  • Purtarea măştii de protecţie este obligatorie pe un trotuar al unui bulevard, dar nu este obligatorie pe celălalt trotuar
  • Localnic: Măsura "nu are sens, dat fiind că virusul nu rămâne aici, merge unde vrea"
3224 afișări
Imaginea articolului Situaţie bizară într-un mare oraş din Franţa: reguli diferite privind purtarea măştii pe acelaşi bulevard

Obligaţia purtării măştilor de protecţie anticoronavirus variază în funcţie de administraţie în zona metropolitană Lille, situată în nordul Franţei, astfel că, în anumite sectoare, regulile sunt diferite pe aceeaşi stradă.

Spre exemplu, pe Bulevardul Dunkerque, care separă suburbiile Lomme şi Lambersart, purtarea măştii este obligatorie doar pe o parte.

"Locuitorii din Lomme şi Lambersart se confruntă cu o situaţie complexă începând de luni. În timp ce Prefectura a aprobat obligativitatea purtării măştilor în exterior în anumite sectoare ale metropolei Lille, implementarea măsurii variază în funcţie de localitate", notează BFMTV.fr.

Pe Bulevardul Dunkerque, împărţit între Lomme şi Lambersart, purtarea măştii nu este obligatorie peste tot. Pe un trotuar, care aparţine localităţii Lomme, masca este obligatorie, iar pe celălalt, din Lambersart, masca nu este obligatorie.

Locuitorii celor două suburbii sunt nedumeriţi. "Nu are sens, dat fiind că virusul nu rămâne aici (pe partea trotuarului din Lomme -n.red.), merge unde vrea", spune un localnic.

"Nu sunt de acord deloc. Eu sunt pentru impunerea purtării măştii, dar dacă acest lucru este diferit pe aceeaşi stradă, nu mai are nicio valoare", afirmă alt localnic.

În Franţa s-au înregistrat până în prezent 231.310 cazuri de coronavirus şi 30.308 decese, potrivit datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici