Situaţie dramatică în Ucraina după ce Gazprom a refuzat să reia livrările de gaze: Guvernul închide şcolile şi universităţile pentru a reduce consumul

Kievul a cerut, vineri, închiderea şcolilor şi universităţilor, cât şi reducerea producţiei în întreprinderi, după ce gigantul rus Gazprom a refuzat să reia livrările de gaz natural către Ucraina, informează site-ul postului France 24.

1285 afișări
Imaginea articolului Situaţie dramatică în Ucraina după ce Gazprom a refuzat să reia livrările de gaze: Guvernul închide şcolile şi universităţile pentru a reduce consumul

Situaţie dramatică în Ucraina după ce Gazprom a refuzat să reia livrările de gaz: Guvernul închide şcolile şi universităţile pentru a reduce consumul

Livrările de gaz natural din Rusia către Ucraina ar fi trebui să fie reluate joi, în urma unei decizii luată de un tribunal natural în scopul de a pune capăt unui conflict de doi ani.

Cu toate acestea, Gazprom a refuzat să reia livrarile, argumentând că nu au fost puse la punct toate detaliile contractului.

Din cauza temperaturilor extrem de joase, guvernul a anunţat vineri că va lua măsuri pentru reducerea consumului de gaze.

"Începând de astăzi, recomandăm ca activitatea grădiniţelor, a şcolilor şi a universităţilor să fie întrerupte", a declarat ministrul Energiei Igor Nasalik.

Pe lângă închiderea şcolilor, guvernul a cerut companiilor ucrainene să reducă ritmul de activitate pentru a putea economisii gazele naturale, iar termocentralelor li s-a cerut trecerea de pe gaze pe păcură.

Nasalik a informat că aceste măsuri vor fi valabile până marţi, când meteorologii au anunţat că temperaturile din Ucraina vor creşte.

Instanţa de arbitraj de la Stockholm a decis că Moscova trebuie să reia livrările de gaze naturale către Ucraina, întrerupte în urma anexării Crimeii de Rusia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici