Smartphone-uri Apple şi acces la conţinut pentru adulţi. Japonia a oferit 2.000 de dispozitive iPhone pasagerilor în carantină de pe nava Diamond Princess

  • Pe navă au fost confirmaţi peste 200 de pacienţi infectaţi cu coronavirus.
  • Telefoanele au fost distribuite cu o aplicaţie specială instalată.
  • Nava rămâne în carantină până pe 19 februarie.
2986 afișări
Imaginea articolului Smartphone-uri Apple şi acces la conţinut pentru adulţi. Japonia a oferit 2.000 de dispozitive iPhone pasagerilor în carantină de pe nava Diamond Princess

Smartphone-uri Apple şi acces la conţinut pentru adulţi. Japonia a oferit 2.000 de dispozitive iPhone pasagerilor în carantină de pe nava Diamond Princess

Guvernul japonez a oferit 2.000 de dispozitive iPhone pasagerilor blocaţi pe nava de croazieră Diamond Princess, unde au fost confirmaţi peste 200 de pacienţi infectaţi cu coronavirus.

Guvernul japonez a găsit o modalitate de a utiliza tehnologia în lupta cu epidemia cu noul coronavirus apărut în China şi care reprezintă în prezent o ameninţare globală.

Nava Diamond Princess, a companiei Carnival, este în carantină în Yokohama din 3 februarie.

La bord erau iniţial 3.500 de persoane, pasageri şi membri ai echipajului, dintre care 218 au fost depistate ca având coronavirusul Covid-19 şi sunt spitalizate în Japonia.

Nava rămâne în carantină până pe 19 februarie.

Plecaţi într-o croazieră de două săptămâni, care trebuia să se încheie în urmă cu zece zile, oamenii blocaţi pe navă au transmis pe Twitter mesaje amestecate privind alimentele de care dispun şi lipsa de medicamente.

Vineri, au primit şi o veste bună: ministrul japonez al Sănătăţii şi Muncii, cu ajutorul companiei de telecomunicaţii SoftBank, a decis să trimită pe navă 2.000 de dispozitive iPhone, câte unul pentru fiecare cabină, potrivit platformelor 9to5Mac şi Macotakara, citate de Business Insider.

Telefoanele au fost distribuite cu o aplicaţie deja descărcată, care le permite oamenilor să solicite medicamente, să programeze consultaţii medicale şi să obţină informaţii de la oficialii în domeniul sănătăţii publice.

Telefoanele erau necesare pentru că mulţi pasageri nu au putut descărca această aplicaţie având furnizori din alte ţări decât Japonia.

Totodată, un site pentru adulţi a anunţat că le oferă acces gratuit la conţinut premium pasagerilor aflaţi în carantină pe cele două nave de croazieră din Asia aflate în carantină.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici