Şoc politic în Polonia. Opoziţia pare să fi câştigat alegerile. Partidul conservator "Lege şi Justiţie" ar putea fi scos de la guvernare după 8 ani

Partidele de opoziţie din Polonia par să fi obţinut o victorie solidă în alegerile generale din această ţară, potrivit unui exit-poll publicat imediat după încheierea votului, duminică, la ora 21.00 (22:00 ora României).

4705 afișări
Imaginea articolului Şoc politic în Polonia. Opoziţia pare să fi câştigat alegerile. Partidul conservator "Lege şi Justiţie" ar putea fi scos de la guvernare după 8 ani

Şoc politic în Polonia. Opoziţia pare să fi căştigat alegerile. Partidul conservator "Lege şi Justiţie" ar putea fi scos de la guvernare după 8 ani

Deşi Lege şi Justiţie (PiS) are cele mai multe voturi, trei partide de opoziţie importante ar avea majoritatea locurilor în parlamentul de 460 de membri.

Dacă rezultatul se va menţine la numărarea buletinelor de vot, acesta ar marca o schimbare drastică în Polonia după opt ani de guvernare a partidului naţionalist Lege şi Justiţie (PiS), care s-a poziţionat în multe teme împotriva Uniunii Europeane. Partidul a impus şi mai multe măsuri ce au pus sistemul judiciar şi mass-media sub un control politic mai strict.

Sondajul la ieşirea de la urne indică PiS ca fiind cel mai mare partid, cu 36,8% din voturi, urmat de Coaliţia Civică de centru cu 31,6%, Coaliţia de centru-dreapta A Treia Cale cu 13%, Stânga cu 8,6% şi Confederaţia de extremă dreapta cu 6,2%.

Sondajul a fost realizat de IPSOS şi a fost împărţit cu cele trei principale reţele de televiziune din Polonia. Sondajul are o marjă de eroare de 2 la sută.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici