Şomer, amendat cu 30 de euro pentru că l-a jignit pe Sarkozy

Un şomer, de 56 de ani, a fost condamnat de o instanţă franceză la plata unei amenzi "de principiu" în valoare de 30 de euro, cu suspendare, pentru că l-a jignit pe preşedintelui ţării, Nicolas Sarkozy.

21 afișări
Imaginea articolului Şomer, amendat cu 30 de euro pentru că l-a jignit pe Sarkozy

Şomer, amendat cu 30 de euro pentru că l-a jignit pe Sarkozy (Imagine: Mediafax Foto)

Militând pentru o reţea de educaţie fără frontiere şi apropiat mişcărilor altermondializare, Herve Eon a fost judecat de Tribunalul din Laval pentru că în momentul în care maşina prezidenţială a trecut, a fluturat o pancartă pe care scria "Dispari, idiotule!".

Tribunalul l-a condamnat la plata "unei amenzi de principiu de 30 de euro cu suspendare".

"Dispari, idiotule!" sunt cuvintele pe care preşedintele le-a adresat în februarie unui om care a refuzat să dea mâna cu el, în timpul unei vizite la salonul de agricultură de la Paris.

"Dacă bărbatul nu a avut intenţia să îl jignească, ci voia doar să îi dea o lecţie nepotrivită de politeţe, el ar fi pus înainte de afirmaţie şi formula "Nu se spune", a constatat tribunalul.

Parchetul din Laval a cerut o amendă de 1.000 de euro pentru Herve Eon, fost ales local socialist, estimând că "dacă insultă preşedintele, insultă instituţia".

Eon a decis să facă apel.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici