Sondaj: 55% dintre britanici vor să rămână în UE

Cel mai recent sondaj din Marea Britanie arată că tabăra care doreşte rămânerea Regatului Unit în Uniunea Europeană are cel mai mare avans din ultimele trei luni, cu o lună înainte de referendum, anunţă Bloomberg.

1455 afișări
Imaginea articolului Sondaj: 55% dintre britanici vor să rămână în UE

Sondaj: 55% dintre britanici vor să rămână în UE

Un sondaj telefonic realizat de Ipsos arată că 55% dintre respondenţi îşi doresc rămânerea Marii Britanii în UE, faţă de 49% luna trecută. Suportul pentru Brexit a scăzut de la 39% la 37%, iar 8% din populaţie ar fi indecisă.

Avansul de 18%, pe care tabăra pro-comunitară îl are, este cel mai mare de la jumătatea lunii februarie.

Sondajul îl va impulsiona pe Cameron, al cărui Partid Conservator este încă împărţit când vine vorba de rămânerea în UE. În timp ce premierul şi ministrul de finanţe George Osborne îşi doresc rămânerea în spaţiul comunitar, secretarul de justiţie Michael Gove şi fostul primar al Londrei Boris Johnson fac lobby pentru ieşirea din UE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici