Soţia unui candidat la preşedinţia iraniană ameninţă cu plângere împoriva lui Ahmadinejad

Soţia lui Mir Hossein Moussavi, considerat principal contracandidat al preşedintelui iranian Mahmoud Ahmadinejad la alegerile din 12 iunie, a ameninţat că va depune plângere împotriva liderului de la Teheran din cauza declaraţiilor făcute de acesta într-o dezbatere televizată.

20 afișări
Imaginea articolului Soţia unui candidat la preşedinţia iraniană ameninţă cu plângere împoriva lui Ahmadinejad

Zahra Rahnavard ameninţă că va depune plângere împotriva lui Ahmadinejad (Imagine: Mediafax Foto)

În cursul unei dezbateri desfăşurate la 3 iunie, Ahmadinejad a pus în discuţie valabilitatea doctoratului în ştiinţe politice al Zahrei Rahnavard.

"Ahmadinejad trebuie să prezinte scuze naţiunii iraniene, mie şi soţului meu, pentru că a violat viaţa noastră privată", a spus ea, într-o conferinţă de presă, adăugând că va depune plângere pentru defăimare împotriva preşedintelui.

Rahnavard a adăugat că, prin declaraţiile sale, Ahmadinejad "vrea să scape de rivalul său".

"Astfel, a crezut că îl poate provoca pe soţul meu, care este azer, şi a vrut să spună că femeile nu ar trebui să beneficieze de educaţie superioară", a spus ea. În mod tradiţional, azerii acordă o importanţă majoră respectului acordat femeilor.

În cursul dezbaterii, Ahamdinejad a afirmat - fără a face o referire directă - că soţia lui Moussavi "şi-a obţinut doctoratul fără a da un examen". El a prezentat în faţa camerelor de luat vederi un document care ar fi fost o copie după diploma de doctorat a lui Rahnavard.

Vizibil enervat, Moussavi a răspuns afirmând că soţia sa "este o intelectuală (...) care a muncit timp de zece ani pentru a-şi obţine doctoratul".

Într-un comunicat difuzat ulterior, Universitatea liberă islamică, structură care funcţionează în paralel cu universităţile de stat, a precizat că obţinerea diplomei a fost "legală şi conformă cu reglementările".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici