Spania prelungeşte starea de alertă pentru a şasea oară. Anunţul prim-ministrului Pedro Sanchez

Starea de alertă va fi prelungită din nou în Spania pentru a încetini răspândirea noului coronaivirus, a anunţat prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez, spune El Pais.

11042 afișări
Imaginea articolului Spania prelungeşte starea de alertă pentru a şasea oară. Anunţul prim-ministrului Pedro Sanchez

Spania prelungeşte starea de alertă pentru a şasea oară. Anunţul prim-ministrului Pedro Sanchez

 

Conform aceeaşi surse, starea de alertă va fi prelungită până la 21 iunie, a spus Pedro Sanchez în timpul unei videoconferinţe cu guvernatorii regionali, precizând că aceasta ar fi ultima prelungire de termen, dată fiind ameliorarea situaţiei sanitare.
 
„Mai avem nevoie de o ultimă prelungire de 15 zile a stării de alertă” care trebuia să ia sfârşit la 7 iunie, a declarat premierul socialist într-o conferinţă de presă, exprimându-şi satisfacţia că ţara este “pe punctul de a ajunge într-un port bun” ieşind total din izolare.
 
Este a şasea prelungire de când a început carantina în peninsula iberică, iar această prelungire ar trebui să fie ratificată miercuri de Camera Deputaţilor.
Numărul deceselor zilnice din Spania a scăzut considerabil fiind situat constat sub 100 după ce în aprilie s-a atins un vârf de 950. În plus Fernando Simon a precizat că anumite decese au fost numărate de două ori, iar anumite persoane despre care se credea că au fost infectate s-a dovedit că nu au avut virusul.
 
"Am corectat mai mult serii, am validat date, am eliminat cazurile înregistrate de două ori, am eliminat cazurile ce erau considerate posibile infectate şi cazurile suspecte ce nu s-au confirmat", a precizat ministrul în cadrul unei conferinţe de presă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici