Spania se întoarce la viaţa normală. Locul în care vor fi eliminate toate restricţiile

Spania se pregăteşte să revină la viaţa cotidiană, iar o regiune din nord estul peninsulei iberice se pregăteşte să fie prima care va elimina toate restricţiile de deplasare, citează EFE.

6793 afișări
Imaginea articolului Spania se întoarce la viaţa normală. Locul în care vor fi eliminate toate restricţiile

Spania se întoarce la viaţa normală. Locul care vrea să elimine toate restricţiile

Conform EFE, regiunea Galicia îşi propune să elimine toate restricţiile d deplasare, totuşi Ministerul Sănătăţii din Spania a avertizat de mai multe ori asupra pericolului cazurilor de COVID-19 importate din alte ţări. 
 
Deşi Ministerul Sănătăţii nu a actualizat cifra deceselor zilnice săptămâna aceasta din cauza unor probleme de contabilizare, purtătorul de cuvânt al ministerului, epidemiologul Fernando Simón, a declarat miercuri că “evoluţia pandemiei este net favorabilă”.
 
Alberto Núńez Feijóo, preşedintele regiunii autonome Galicia, îşi propune eliminarea şi întoarcerea la viaţa de dinaintea pandemiei pe data de 15 iunie, având în vedere numărul cazurilor favorabile înregistrate în regiunea Galicia, fiind comunitatea cu rata cea mai mică din Spania. 0,4 la 100.000 de locuitori este rata infectării din ultimele şapte zile. 
 

Spania se întoarce la viaţa normală

 
La Liga, campionatul de fotbal spaniol, s-a reîntors aseară cu un derby,  Sevilla - Betis , încheiat cu scorul de 2-0 pentru gazde. Trei luni au fost închis fotbalul, iar meciurile se vor juca fără spectatori. Ministerul Educaţiei studiază încă împreună cu comunităţile autonome măsurile ce trebuie luate de centrele de învăţământ la cursurile universitare din toamnă pentru a putea preveni contagierile cu noul coronavirus.
 
În Spania coronavirusul a provocat peste 27.000 de decese, 242.280 de cazuri confirmate şi 150.000 de pacienţi vindecaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici