Spania va renunţa la schema „vize de aur” pentru cetăţenii din afara UE care investesc în ţară

  • Spania intenţionează să renunţe la schema viză de aur” care acordă drepturi de şedere străinilor care fac investiţii mari în domeniul imobiliar.
  • Cei mai afectaţi vor fi chinezii, ruşii şi britanicii.
  • Autorităţile spun că din cauza schemei, localnicii nu mai gasesc locuinţe accesibile.
214 afișări
Imaginea articolului Spania va renunţa la schema „vize de aur” pentru cetăţenii din afara UE care investesc în ţară

Spania va renunţa la schema „vize de aur” pentru cetăţenii din afara UE care investesc în ţară

Programul acordă cetăţenilor din afara UE un permis special. Este vorba despre străinii care investesc cel puţin 500.000 de euro în proprietăţi imobiliare spaniole, fără a contracta o ipotecă, Permisul le permite să trăiască şi să lucreze în Spania timp de trei ani.

Închiderea schemei ar face din accesul la locuinţe la preţuri accesibile „un drept în loc de o afacere speculativă”, a spus premierul spaniol Pedro Sanchez, potrivit Sky News.

De la începutul schemei de vize de aur în 2013 până în noiembrie 2022, Spania a eliberat aproape 5.000 de permise, arată statisticile guvernamentale.

Investitorii chinezi sunt în fruntea listei, urmaţi de ruşii care au investit mai mult de 3,4 miliarde de euro, potrivit unui raport din 2023 al Transparency International.

Spania este şi una dintre cele mai populare destinaţii pentru migranţii britanici din UE. Autorităţile au estimat în 2020 că peste 300.000 de cetăţeni britanici locuiau în Spania.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici