Spaniolul Luis de Guindos, ales vicepreşedinte BCE, situaţia favorizând numirea unui german preşedinte

Miniştrii Finanţelor ai statelor din zona euro l-au ales luni pe ministrul spaniol al Economiei, Luis de Guindos, în funcţia de vicepreşedinte al Băncii Centrale Europene, în locul lui Vitor Constancio, al cărui mandat expiră în mai, o situaţie care favorizează numirea unui german la conducerea BCE.

178 afișări
Imaginea articolului Spaniolul Luis de Guindos, ales vicepreşedinte BCE, situaţia favorizând numirea unui german preşedinte

Spaniolul Luis de Guindos, ales vicepreşedinte BCE, situaţia favorizând numirea unui german preşedinte

"Eurogrupul a acordat luni susţinerea candidaturii lui Luis de Guindos pentru funcţia de vicepreşedinte al Băncii Centrale Europene (BCE)", se arată într-un comunicat oficial citat de site-ul agenţiei Reuters. În contextul alegerii în funcţia de vicepreşedinte al BCE, Luis De Guindos a anunţat că va demisiona în câteva zile din funcţia de ministru spaniol al Economiei.

Alegerea unui sud-european în funcţia de vicepreşedinte al BCE sporeşte probabilitatea ca un nordic precum Jens Weidmann, guvernatorul Bundesbank, să fie ales în 2019 preşedinte al Băncii Centrale Europene, în locul lui Mario Draghi. Acest lucru ar putea avea efecte asupra politicilor monetare ultraflexibile aplicate în zona euro.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici