Spionii ruşi anchetează 1.600 de persoane şi organizaţii pe care le suspectează de legături cu ISIS

Serviciul Federal rus de Securitate (FSB, succesorul KGB) anunţă că anchetează 1.600 de persoane şi organizaţii pe care le suspectează că ajută militanţi din cadrul grupării jihadiste Statul Islamic (ISIS), relatează postul Radio Free Europe-Radio Liberty în pagina electronică.

1281 afișări
Imaginea articolului Spionii ruşi anchetează 1.600 de persoane şi organizaţii pe care le suspectează de legături cu ISIS

Spionii ruşi anchetează 1.600 de persoane şi organizaţii pe care le suspectează de legături cu ISIS (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Agenţia rusă de spionaj a identificat 2.900 de cetăţeni ruşi pe care-i suspectează de implicare în grupări extremiste din Siria şi Irak, a anunţat marţi Alexander Bortnikov, directorul FSB.

În total, 198 dintre aceste persoane au fost ucise în lupte, iar alte 214 s-au întors în Rusia, a precizat Bortnikov, adăugând că 80 dintre cei care au revenit acasă au fost condamnaţi, iar alţi 41 au fost arestaţi.

Preşedintele rus Vladimit Putin a anunţat anterior că între 5.000 şi 7.000 de cetăţeni din Rusia şi foste republici sovietice s-au alăturat SI. El sublinia că o campanie a Moscovei în Siria vizează să protejeze securitatea ţării.

Bortnikov a subliniat că nivelul ameninţării reprezentate de SI a crescut, aşa cum era de aşteptat, după ce Moscova şi-a început campania de bombardamente în Siria, la sfârşitul lui septembrie.

"Militanţi din «puncte fierbinţi» încearcă să pătrundă" în ţară, determinând FSB să-şi sporească eforturile de preîntâmpinare a unor eventuale atacuri, a mai precizat directorul spionajului rus.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici