John Kerry: Statele Unite şi Rusia pot coopera pentru soluţionarea conflictului din Siria

Statele Unite şi Rusia au o "bază comună" privind soluţionarea conflictului din Siria, a declarat secretarul de Stat american, John Kerry, după întrevederile cu preşedintele rus, Vladimir Putin, şi cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

1806 afișări
Imaginea articolului John Kerry: Statele Unite şi Rusia pot coopera pentru soluţionarea conflictului din Siria

John Kerry: Statele Unite şi Rusia pot coopera pentru soluţionarea conflictului din Siria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Rusia şi SUA au o bază comună în privinţa grupurilor opoziţiei care trebuie să participe la negocierile pentru soluţionarea conflictului sirian", a declarat John Kerry la Moscova.

"Încep să se contureze posibilităţi solide pentru soluţionarea conflictului sirian", a subliniat John Kerry, potrivit site-ului agenţiei TASS.

John Kerry s-a întâlnit, la Moscova, cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

"Statele Unite sunt pregătite să coopereze cu Rusia pentru distrugerea reţelei teroriste Stat Islamic", a subliniat Kerry.

În altă ordine de idei, şeful diplomaţiei americane a explicat că sancţiunile occidentale impuse Rusiei din cauza crizei ucrainene vor fi anulate după implementarea în totalitate a Acordului de la Minsk.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici