Stare de urgenţă în California, din cauza secetei

Guvernatorul Californiei, Arnold Schwarzenegger, a decretat miercuri stare de urgenţă din cauza secetei, iniţiativă care va consta în măsuri stricte de economisire a apei în cel mai populat stat american, a anunţat biroul său.

16 afișări
Imaginea articolului Stare de urgenţă în California, din cauza secetei

Stare de urgenţă în California, din cauza secetei (Imagine: Mediafax/AFP)

Schwarzenegger a calificat situaţia actuală drept "critică" şi a subliniat că 2008 este al doilea an consecutiv în care California este afectată de secetă.

Măsurile impuse miercuri permit administraţiei statului să coordoneze acţiunile pentru economisirea apei.

Departamentul pentru resurse de apă va opera tranferuri pentru a răspunde situaţiilor de urgenţă care apar, pentru a ajuta agricultorii şi a încuraja economisirea apei la nivel local.

Potrivit unor măsurători efectuate în mai, grosimea stratului de zăpadă din lanţul muntos Sierra Nevada, o adevărată resursă de apă a Californiei şi a celor 37 de milioane de locuitori ai săi, era de doar 67 la sută din dimensiunile normale pentru această perioadă a anului.

Administraţia lui Schwarzenegger emisese deja avertizări cu privire la posibilitatea raţionalizării apei în anumite regiuni ale statului.

În 2007, Los Angeles, principala metropolă californiană, a traversat cea mai secetoasă perioadă din ultimii 130 de ani, între 1 ianuarie şi 30 iunie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici