Stare de urgenţă în Sri Lanka. Preşedintele interimar se luptă să menţină controlul ţării pe fondul protestelor repetate

  • Proteste masive au loc Sri Lanka pe fondul problemelor economice care afectează naţiunea insulară
  • Autorităţile au impus de mai multe ori stare de urgenţă din aprilie
  • Penuria cu produse de bază a determinat cetăţenii să iasă în stradă
188 afișări
Imaginea articolului Stare de urgenţă în Sri Lanka. Preşedintele interimar se luptă să menţină controlul ţării pe fondul protestelor repetate

Sursa foto: Profimedia

Preşedintele interimar al Sri Lanka, Ranil Wickremesinghe, a declarat stare de urgenţă în micuţul stat insular. Sri Lanka trece printr-o criză economică greu de suportat.

Penuria cu produse de bază a accentuat disconfortul cetăţenilor, nemulţumiţi de condiţiile de trai.

Wickremesinghe a anunţat stare de urgenţă încă de săptămâna trecută, după ce preşedintele Gotabaya Rajapaksa a fugit din ţară pentru a scăpa de revolta generală îndreptată împotriva guvernului său.

„Starea de urgenţă este necesară, aşadar, să se facă, în interesul siguranţei publice, a protecţiei ordinii publice şi a menţinerii bunurilor şi serviciilor esenţiale vieţii comunităţii”, a declarat Wickremesinghe.

Demisia lui Rajapaksa a fost acceptată vineri de parlament. Fostul preşedinte a zburat în Maldive şi apoi în Singapore, după ce sute de mii de protestatari antiguvernamentali au ieşit pe străzile din Colombo în urmă cu o săptămână şi au pătruns cu forţa în reşedinţa sa oficială şi în biroul de lucru.

Parlamentul Sri Lanka s-a întrunit sâmbătă pentru a începe procesul de alegere a unui nou preşedinte, iar un transport de combustibil a sosit pentru a oferi o oarecare alinare naţiunii afectate de criză.

Wickremesinghe, care anterior a fost prim-ministru este considerat a fi aliatul lui Rajapaksa şi protestatarii vor ca acesta să plece din funcţie,  deşi este unul dintre cei mai importanţi candidaţi la preşedinţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici