State central-europene UE resping criticile potrivit cărora nu fac suficient în criza refugiaţilor

Premierul slovac Robert Fico a respins luni critici din partea Occidentului, potrivit cărora state membre UE din Europa Centrală nu fac suficient pentru a împărtăşi povara afluxului fără precedent de imigranţi, relatează AP în pagina electronică.

268 afișări
Imaginea articolului State central-europene UE resping criticile potrivit cărora nu fac suficient în criza refugiaţilor

State central-europene UE resping criticile potrivit cărora nu fac suficient în criza refugiaţilor (Imagine: Hepta)

Slovacia, Cehia, Ungaria şi Polonia se află printre statele care au blocat un plan ce propunea ca membrii UE să accepte cote din refugiaţii care sosesc în UE.

Premierul Robert Fico afirmă că ţara sa "nu va fi niciodată de acord" cu un asemenea sistem, insistând că cei mai mulţi dintre imigranţi vin din motive economice şi că ar trebui să fie repatriaţi.

Premierul Bohuslav Sobotka afirmă că liderii celor patru state se întâlnesc pentru a discuta despre criza imigranţilor la Praga, la sfârşitul acestei săptămâni. Imigranţii folosesc cele patru state ca ţări de tranzit în drumul către state UE mai bogate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici