Statele membre UE pot lua măsuri pentru ajutarea liniilor aeriene afectate de anularea zborurilor

Statele membre ale Uniunii Europene pot lua măsuri temporare pentru ajutarea companiilor de transport aerian afectate săptămâna trecută de valul de anulări de zboruri cauzat de norul de cenuşă vulcanică de deasupra Europei, a anunţat marţi Comisia Europeană (CE).

14 afișări
Imaginea articolului Statele membre UE pot lua măsuri pentru ajutarea liniilor aeriene afectate de anularea zborurilor

Statele membre UE pot lua măsuri pentru ajutarea liniilor aeriene afectate de anularea zborurilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Închiderea spaţiului aerian în UE justifică adoptarea unor măsuri de introducere, temporar, a unei flexibilităţi în privinţa aplicării reglementărilor şi politicilor actuale, pentru a reduce presiunea asupra companiilor de transport aerian şi pentru a ajuta cu probleme imediate de cash flow", se arată într-un comunicat al CE.

Vicepreşedintele Comisiei Europene Siim Kallas, comisar pentru Transporturi, a prezentat marţi evaluarea preliminară a consecinţelor economice suportate de industria transporturilor aeriene ca urmare a situaţiei de criză de săptămâna trecută, se spune în comunicat.

Kallas a propus o serie de posibile măsuri, pe termen scurt sau structurale, pentru a ajuta sectorul transporturilor aeriene să depăşească momentul. Propunerile sunt susţinute şi de vicepreşedintele CE Joaquin Almunia, totodată comisar european pentru competiţie, şi de comisarul pentru economie, Olli Rehn.

"UE a fost lovită de o criză fără precedent, cu închiderea spaţiului aerian din cauza erupţiei vulcanice, situaţie care a provocat anularea a peste 100.000 de zboruri şi care a împiedicat mai mult de zece milioane de pasageri să călătorească (...) Acum, odată ce revenim la normal, ne putem concentra pe măsuri de sprijinire a industriei de profil. Este vorba de măsuri practice de sprijin, pentru ca sectorul transporturilor aeriene să poată depăşi criza. Comisia propune totodată schimbări structurale, pentru a ne asigura că nu ne vom mai regăsi în această situaţie", a afirmat Kallas în comunicat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici