Statele Unite aprobă provizoriu vânzarea de tancuri în Polonia

Departamentul de Stat de la Washington a aprobat, miercuri, potenţiala vânzare în Polonia a 116 tancuri Abrams M1A1 şi a altor vehicule blindate, într-un contract evaluat la 3,75 de miliarde de dolari, ale cărui detalii nu au fost încă stabilite, informează agenţia Reuters.

943 afișări
Imaginea articolului Statele Unite aprobă provizoriu vânzarea de tancuri în Polonia

Hepta

Aprobarea preliminară intervine după ce Washingtonul a autorizat vânzarea a 250 de tancuri M1A2 în Polonia.

Acum, Departamentul de Stat de la Washington a aprobat un plan de vânzare a 116 tancuri Abrams M1A1, fabricate de grupul american General Dynamics (GD.N), precum şi a altor vehicule blindate, inclusiv pentru intervenţii la tancuri avariate. De asemenea, ar putea fi vândute opt poduri de asalt şi muniţie, în contextul în care Polonia vrea să îşi modernizeze forţele militare, din cauza invaziei militare ruse în Ucraina.

Departamentul de Stat a înştiinţat Congresul SUA, deşi nu există indicii că ar fi fost semnat deja contractul cu Guvernul de la Varşovia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici