Statele Unite au închis ambasada americană din Siria

Departamentul de Stat american a decis, luni, închiderea ambasadei SUA din Siria, după ce regimul de la Damasc a refuzat să ofere garanţii privind siguranţa personalului, relatează CNN.

342 afișări
Imaginea articolului Statele Unite au închis ambasada americană din Siria

Statele Unite au închis ambasada americană din Siria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Şaptesprezece funcţionari americani, inclusiv ambasadorul Robert Ford, au părăsit deja Siria.

Doi funcţionari diplomatici americani au părăsit Siria de săptămână trecută, iar restul, inclusiv, Ford, au plecat luni dimineaţă, pe cale terestră, trecând în Iordania.

Siria se confruntă, de 11 luni, cu manifestaţii fără precedent împotriva regimului Bashar Al-Assad, acţiunile de reprimare soldându-se, conform estimărilor ONU, cu peste 6.000 de morţi.

Decizia de închidere a ambasadei nu înseamnă că Statele Unite întrerup relaţiile diplomatice cu Siria. Deşi contactele între cele două guverne rămân minime, relaţiile oficiale vor rămâne intacte. Washingtonul nu a întrerupt relaţiile diplomatice cu regimul de la Tripoli în timpul campaniei aeriene NATO împotriva lui Mammar Kadhafi.

Decizia de închidere a ambasadei presupune că Statele Unite retrag personalul diplomatic şi suspendă operaţiunile în această ţară. Potrivit oficialilor de la Departamentul de Stat, Ford şi subordonaţii lui vor continua activităţile de la sediul Departamentului de Stat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici