Statele Unite îi pregătesc pe copii de vaccinarea anti-COVID. Anunţul lui Fauci

  • Vaccinurile pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani vor fi probabil disponibile în prima jumătate a lunii noiembrie, declară Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase din Statele Unite.
  • Copiii au o rată mai mică de deces din cauza COVID-19, însă mulţi se confruntă cu boli şi simptome pe termen lung care sunt încă în studiu.
1103 afișări
Imaginea articolului Statele Unite îi pregătesc pe copii de vaccinarea anti-COVID. Anunţul lui Fauci

„Dacă totul merge bine şi dacă obţinem aprobarea de reglementare şi recomandarea CDC, este foarte posibil, dacă nu foarte probabil, ca vaccinurile să fie disponibile pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani în prima săptămână sau a doua din noiembrie", a declarat Fauci într-un interviu acordat emisiunii „This Week” de la ABC, citat de Reuters.

Reprezentanţii Administraţiei americane pentru Alimente şi Medicamente analizează cererea Pfizer/BioNTech de autorizare a vaccinului său în două doze pentru copiii mai mici, iar grupul de consilieri externi urmează să se pronunţe pe 26 octombrie.

De obicei, FDA urmează sfatul grupului său de experţi, dar nu este obligată să facă acest lucru.

Consilierii Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) vor lua în considerare recomandările privind vaccinul în cadrul unei reuniuni care va avea loc pe 2 şi 3 noiembrie, contribuind astfel la luarea unei decizii finale de către directorul acestuia.

Directorul CDC, Rochelle Walensky, spunea la Fox News Sunday că agenţia doreşte să acţioneze rapid: „Ştim cât de mulţi părinţi sunt interesaţi să îşi vaccineze copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani şi intenţionăm să acţionăm cât mai repede posibil".

Vaccinul Pfizer/BioNTech este deja disponibil pentru cei cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici