Statele Unite impun noi sancţiuni Cubei

Administraţia de la Washington a anunţat că va impune noi restricţii şi va înăspri sancţiunile impuse Cubei, ca urmare a ordinului dat de preşedintele Donald Trump în iunie, informează agenţia de ştiri Reuters.

545 afișări
Imaginea articolului Statele Unite impun noi sancţiuni Cubei

Administraţia Donald Trump va înăspri sancţiunile împotriva Cubei

Prin schimbările care vor intra în vigoare de joi, Preşedinţia de la Washington doreşte să prevină cazurile în care serviciile militare, de informaţii şi de securitate din Cuba ar putea să beneficieze de pe urma vizitatorilor americani şi a comerţului cu SUA.

Potrivit Departamentului de Trezorerie, va fi extinsă lista de oficiali cubanezi care au interdicţie să efectueze tranzacţii şi va fi impusă o politică de interzicere a exportului către entităţi din Cuba.

Administraţia a declarat că va accepta tranzacţiile comerciale şi aranjamentele de călătorie care au fost stabilite înainte de impunerea noilor sancţiuni. Cu toate acestea, călătorii americani, care încă au autorizaţia să viziteze Cuba, vor fi obligaţi să o facă printr-o organizaţie din SUA şi să fie însoţiţi de un reprezentant american al grupului.

Preşedintele Trump nu a renunţat la toate schimbările făcute de fostul preşedinte al Statelor Unite, Barack Obama, ca parte a procesului de detensionare început în 2014.

În 2015, Statele Unite şi Cuba au reluat relaţiile diplomatice, când şi-au redeschis ambasadele pentru prima dată după întreruperea relaţiilor în 1961.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici