Statele Unite nu mai au ca prioritate reactivarea Acordului nuclear şi avertizează Iranul

Administraţia Joseph Biden nu mai consideră prioritară relansarea Acordului nuclear dintre marile puteri şi Iran, a afirmat secretarul de Stat Antony Blinken, avertizând regimul de la Teheran asupra consecinţelor acţiunilor de reprimare şi susţinerii Rusiei.

5445 afișări
Imaginea articolului Statele Unite nu mai au ca prioritate reactivarea Acordului nuclear şi avertizează Iranul

"Iranienii au distrus oportunitatea revenirii rapide la respectarea Acordului în urmă cu multe luni. A fost pe masa negocierilor această oportunitate, dar au respins-o, era o oportunitate acceptată de toate părţile", a afirmat Antony Blinken, potrivit cotidianului The Times of Israel, după întâlnirea cu ministrul britanic de Externe, James Cleverly.

Antony Blinken a criticat reprimarea protestelor din Iran şi susţinerea oferită de Teheran Moscovei. Regimul islamist de la Teheran a reprimat brutal protestele masive din ultimele luni şi a executat cel puţin patru protestatari.

"Aceste abuzuri nu vor rămâne fără consecinţe. Împreună cu multe alte ţări, am trecut la acţiuni (...), folosind mecanismele ONU pentru a trage la răspundere Iranul", a subliniat Blinken.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici