Statele Unite sancţionează cetăţeni şi companii din Bulgaria, din cauza corupţiei

  • Statele Unite sancţionează trei cetăţeni cetăţeni şi zeci de companii din Bulgaria, din cauza corupţiei.
  • Printre persoanele sancţionate figurează un oligarh acuzat că ar plănui acţiuni de influenţare a Guvernului bulgar de către Rusia.
  • MAE bulgar: "În relaţiile cu partenerii şi aliaţii, am împărtăşit în mod clar convingerea că lupta împotriva corupţiei sub toate formele trebuie să fie în mod necondiţionat o prioritate".
1194 afișări
Imaginea articolului Statele Unite sancţionează cetăţeni şi companii din Bulgaria, din cauza corupţiei

Statele Unite sancţionează cetăţeni şi companii din Bulgaria, din cauza corupţiei

Administraţia de la Washington a anunţat, miercuri seară, impunerea de sancţiuni care vizează trei cetăţeni bulgari şi 64 de companii, pe fondul acuzaţiilor de corupţie, printre persoanele sancţionate fiind un oligarh suspectat că ar plănui acţiuni de influenţare a Guvernului bulgar de către Rusia.

Departamentul american al Trezoreriei a anunţat că este vorba de cele mai puternice sancţiuni impuse printr-o singură decizie în cazuri de corupţie. Printre persoanele sancţionate figurează omul de afaceri Vassil Kroumov Bozhkov, acuzat că ar vrea stabilirea de contacte cu Rusia pentru exercitarea de influenţă asupra Guvernului de la Sofia, informează agenţia Reuters.

Vassil Kroumov Bozhkov, activ în domeniul jocurilor de noroc, a fugit din Bulgaria în 2020, din cauza unei anchete privind extorsiune, fraude fiscale şi trafic de influenţă. El neagă acuzaţiile şi se află în Dubai (Emiratele Arabe Unite).

Sancţiunile Departamentului american al Trezoreriei îi vizează şi pe fostul deputat Delyan Peevski şi pe Ilko Dimitrov Zhelyazkov, un oficial guvernamental, precum şi 64 de companii deţinute sau controlate de cei trei. Sancţiunile constau în blocarea activelor financiare din SUA şi interzicerea tranzacţiilor sau afacerilor cu cetăţeni americani.

Premierul interimar al Bulgariei, Stefan Ianev, a declarat că a fost informat telefonic de subsecretarul de Stat american pentru Afaceri Politice, Victoria Nuland, în legătură cu impunerea sancţiunilor, o decizie care se înscrie în eforturile de combatere a corupţiei în Bulgaria.

"În relaţiile cu partenerii şi aliaţii, am împărtăşit în mod clar convingerea că lupta împotriva corupţiei sub toate formele trebuie să fie în mod necondiţionat o prioritate de principiu şi la nivel practic", a reacţionat Ministerul de Externe de la Sofia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici