Statele Unite sunt în alertă maximă pentru un posibil atac al Iranului după atacul israelian în Siria

Statele Unite se află în stare de alertă şi se pregătesc pentru un posibil atac al Iranului care să vizeze active israeliene sau americane din Orientul Mijlociu, ca răspuns la atacul Israelului asupra ambasadei iraniene din Siria, a declarat vineri un oficial american.

2773 afișări
Imaginea articolului Statele Unite sunt în alertă maximă pentru un posibil atac al Iranului după atacul israelian în Siria

"Suntem cu siguranţă într-o stare de vigilenţă ridicată", a declarat oficialul american, confirmând un raport al CNN care spunea că un atac ar putea avea loc în următoarea săptămână.

Avioane de război suspectate israeliene au bombardat luni ambasada Iranului la Damasc, într-un atac care a ucis un comandant militar iranian şi a marcat o escaladare majoră în războiul dintre Israel şi adversarii săi regionali, relatează Reuters.

Corpul Gărzii Revoluţionare Islamice din Iran a declarat că şapte consilieri militari iranieni au murit în atac, inclusiv Mohammad Reza Zahedi, un comandant de rang înalt în cadrul Forţei sale Quds, care este o de elită a spionajului extern şi braţ paramilitar.

Iranul a declarat că îşi rezervă dreptul "de a da un răspuns decisiv".

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a discutat despre ameninţarea din partea Iranului într-o convorbire telefonică purtată joi cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

"Echipele noastre au fost în contact regulat şi continuu de atunci. Statele Unite sprijină pe deplin apărarea Israelului împotriva ameninţărilor din partea Iranului", a declarat un înalt oficial al administraţiei Biden.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici