Statele Unite vor furniza Ucrainei asistenţă militară suplimentară

Administraţia Joseph Biden a pregătit un nou plan de asistenţă militară pentru Ucraina, în contextul invaziei militare ruse, a declarat joi seară Jake Sullivan, consilierul prezidenţial pentru Siguranţă Naţională, citat de CNN.

952 afișări
Imaginea articolului Statele Unite vor furniza Ucrainei asistenţă militară suplimentară

Statele Unite vor furniza Ucrainei asistenţă militară suplimentară

"Astăzi, Statele Unite vor anunţa un alt pachet de asistenţă pentru securitate destinat Ucrainei, inclusiv contribuţii importante în materie de apărare aeriană. Aceste echipamente vor fi complementare contribuţiilor cu sisteme antiaeriene anunţate de aliaţii şi partenerii noştri", a afirmat Jake Sullivan, precizând că vor fi livrate rachete pentru sisteme antiaeriene Hawk şi Avenger.

"Sistemele antiaeriene suplimentare vor fi esenţiale pentru Ucraina, în contextul în care Rusia continuă să utilizeze rachete de croazieră şi drone de fabricaţie iraniană pentru atacarea infrastructurii civile", a subliniat Jake Sullivan.

Conform unor surse de la Washington citate de cotidianul Le Monde, noul plan de asistenţă militară americană se va ridica la 400 de milioane de dolari şi va include şi rachete pentru sistemele de artilerie de înaltă mobilitate HIMARS. De asemenea, Washingtonul intenţionează să livreze Ucrainei obuze de mortieră.

Statele Unite au asumat angajamente în materie de securitate în valoare de 18,6 miliarde de dolari faţă de Ucraina de la începerea invaziei militare ruse, în februarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici