Statul grec va pune capăt violenţelor urbane

Premierul grec, Costas Caramanlis, a promis, luni, într-un mesaj adresat naţiunii, că statul va pune capăt violenţelor urbane declanşate la sfârşitul săptămânii trecute, după ce un adolescent a fost ucis de un poliţist la Atena.

16 afișări
Imaginea articolului Statul grec va pune capăt violenţelor urbane

Statul grec va pune capăt violenţelor urbane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Evenimentele inacceptabile şi periculoase" care au urmat incidentelor soldate cu împuşcarea unui adolescent în vârstă de 15 ani "nu pot şi nu vor fi tolerate", a spus Caramanlis, în prima apariţie publică de după declanşarea crizei.

El a denunţat "elementele extremiste care au exploatat drama (...), demonstrând că singurul lor obiectiv este violenţa".

"Statul îi va proteja pe cetăţeni, va proteja societatea (...) Este cel mai mic dintre omagiile datorate lui Alexis", a spus el, referindu-se la tânărul ucis sâmbătă seara de un poliţist.

Poliţia anunţase iniţial că tânărului ucis se numeşte Andreas, dar ulterior a corectat prenumele acestuia.

Caramanlis a declarat că a cerut ministrului Economiei să-i despăgubească "rapid şi în totalitate" pe grecii ale căror proprietăţi au fost avariate sau distruse ca urmare a violenţelor urbane.

Uciderea tânărului, sâmbătă seara, în cartierul Exarhia din Atena a fost urmată de un val de proteste violente, atât în capitala elenă, cât şi în alte mari oraşe din ţară, soldate cu incendierea sau avarierea a numeroase sedii de bănci şi magazine, dar şi a multor maşini.

Citeşte şi:

Noi incidente la Salonic, în cadrul manifestaţiilor de protest din Grecia

Grecia: Proteste violente, după un incident soldat cu moartea unui tânăr (Video)

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici