Statul Islamic eliberează 37 de creştini asierieni luaţi ostatici în februarie în Siria - ONG-uri

Statul Islamic a eliberat 37 de creştini asirieni vârstnici care se aflau printre cei peste 200 luaţi ostatici de către jihadişti în februarie, în nord-estul Siriei, au anunţat sâmbătă două organizaţii nonguvernamentale care monitorizează situaţia drepturilor omului, relatează Reuters online.

762 afișări
Imaginea articolului Statul Islamic eliberează 37 de creştini asierieni luaţi ostatici în februarie în Siria - ONG-uri

Statul Islamic eliberează 37 de creştini asierieni luaţi ostatici în februarie în Siria - ONG-uri

Bătrâni din triburi arabe au mediat eliberarea, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, un ONG cu sediul în Marea Britanie.

Reţeaua Asiriană pentru Drepturile Omului a anunţat că ostaticii au fost aduşi înapoi în localitatea Tel Tamer şi că aceştia erau sănătoşi. Ea a postat online o imagie în care apar mai multe persoane, inclusiv o femeie, care plângeau.

Extremiştii sunniţi au eliberat, până în prezent, 88 dintre membrii grupului, anunţă ONG-ul într-un mesaj postat pe pagina de Facebook, adăugând că negocierile continuă în vederea eliberării şi a celorlalţi 124 de ostatici.

Cele peste 200 de persoane au fost luate ostatice în timpul unor confruntări armate cu miliţia siriană kurdă YPG, după ce Statul Islamic a preluat controlul a peste 12 sate, locuite de membri ai minorităţii creştine, în zona oraşului sirian Hasaka, situat în apropiere de frontiera cu Irakul.

Jihadişti SI au ucis trei asirieni luna trecută, potrivit celor două ONG-uri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici