Statul Islamic revendică atacul terorist de la templul sikh din Kabul. Doi oameni au fost ucişi

  • Atacul care a răvăşit templul sikh din capitala Afganistanului a fost revendicat de Statul Islamic
  • Atentatorul a luat cu asalt templul înarmat cu o mitralieră şi grenade
  • Cel puţin două persoane sunt ucise şi alte şapte rănite
137 afișări
Imaginea articolului Statul Islamic revendică atacul terorist de la templul sikh din Kabul. Doi oameni au fost ucişi

Sursa foto: Profimedia

Statul Islamic a revendicat atacul terorist dat asupra unui templu sikh din capitala afgană Kabul. Cel puţin două persoane au fost ucise şi alte şapte sunt rănite. Explozia de sâmbătă a fost condamnată pe scară largă de statul vecin, Pakistan.

Statului Islamic a declarat prin intermediul Telegram că atacul a venit ca răspuns pentru insultele adresate profetului Mahomed de către purtătoarea de cuvânt a guvernului indian.

În momentul atentatului, în clădire se aflau aproximativ 30 de persoane. Un atacator sinucigaş a luat cu asalt templul, înarmat cu o mitralieră şi grenade de mână.

Statul Islamic este responsabil în ultima perioadă de un val de violenţe care vizează minorităţile şi lăcaşurile de cult din Afganistan.

De când au preluat puterea în august, talibanii au sporit securitatea în Afganistan şi au îndepărtat din ţară ameninţările militante. Cu toate acestea, riscul unor confruntări cu ISIS rămâne unul crescut.

La momentul deflagraţiei, alţi adepţi ai ISIS s-au luptat mai bine de trei ore cu luptătorii talibani care au încercat să intervină pentru a proteja templul. Teroriştii au încărcat o maşină cu explozibili, dar aceasta a detonat înainte de a-şi atinge ţinta.

Oficialii pakistanezi sunt profund îngrijoraţi de noul val de atacuri teroriste comise asupra lăcaşurilor de cult din Afganistan.

Sikhii sunt o mică minoritate religioasă din Afganistanul preponderent musulman, cuprinzând aproximativ 300 de familii. După ce ţara a căzut în mâinile talibanilor, mulţi au plecat, potrivit membrilor comunităţii şi mass-media.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici