Steagul ISLAMULUI, arborat deasupra Casei Albe. Aşa îşi antrenează armata americană soldaţii antiterorism? - VIDEO

Un film în care steagul Islamului apare fluturând deasupra Casei Albe, care pare a fi folosit de armata americană pentru a antrena soldaţii antoterorism, a stârnit numeroase controverse.

1540 afișări
Imaginea articolului Steagul ISLAMULUI, arborat deasupra Casei Albe. Aşa îşi antrenează armata americană soldaţii antiterorism? - VIDEO

Steagul ISLAMULUI, arborat deasupra Casei Albe. Aşa îşi antrenează armata americană soldaţii antiterorism?

Filmul, intitulat "Al Treilea Jihad", le-a fost difuzat unor ofiţeri americani în 2010, în timpul unei pregătiri împotriva terorismului, efectuată între lunile octombrie şi decembrie, informează Daily Mail.

În afara steagului Islamului amplasat deasupra Casei Albe, filmul prezintă scene cu creştini împuşcaţi în cap.

Primarul New Yorkului, Michael Bloomberg, a calificat drept o "greşeală teribilă" difuzarea filmului pentru motivarea recruţilor.

"În momentul în care au aflat despre el (n.r. - şefii poliţiei), au oprit difuzarea lui", a declarat Bloomberg.

Primarul a precizat că nici el, nici comisarul poliţiei, Ray Kelly, nu au ştiut despre vizionarea filmului de către recruţi.

Conform documentelor obţinute de Centrul Brennan pentru Justiţie, 1.489 de ofiţeri, printre care 68 de locotenenţi, au văzut filmul.

Comisarul adjunct al poliţiei americane, Paul Browne, a susţinut că filmul nu apărea printre materialele oficiale de pregătire şi că decizia de a fi difuzat a fost luată de un sergent: "Nu a fost difuzat niciodată în timpul antrenamentului. Nu a fost autorizat pentru folosire în antrenament", a declarat Browne.

Grupurile musulmane s-au plâns că documentarul, care are o durată de 72 de minute, exagerează elementele radicale islamice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici