STUDIU. Hidroxiclorochina nu te poate salva de coronavirus. Ce afecţiuni poate provoca medicamentul considerat „salvator"

Hidroxiclorochina, considerat mediacamentul salvator de către preşedintele SUA, Donald Trump, s-a demonstrat în laboratoarele unor medici francezi că tratamentul nu îi poate vindeca pe oamenii infectaţi cu COVID-19, ba chiar mai mult acest medicament le poate provoca afecţiuni cardiace.

720 afișări
Imaginea articolului STUDIU. Hidroxiclorochina nu te poate salva de coronavirus. Ce afecţiuni poate provoca medicamentul considerat „salvator"

STUDIU. Hidroxiclorochina nu te poate salva de coronavirus. Ce afecţiuni poate provoca medicamentul considerat „salvator"

 

Tratamentele cu hidroxiclorochină efectuate pe pacienţii infectaţi cu noul coronavirus s-au dovedit a fi ineficiente şi au fost asociate cu complicaţii cardiace, conform unui studiu efectuat de medicii francezi, publicat de CNN.
 
Dr. Paul Offit, specialist în boli infecţioase a declarat „Acest studiu oferă dovezi că hidroxiclorochina nu tratează aparent pacienţii cu Covid-19. Şi mai rău, au existat reacţii adverse cauzate de medicamente şi anume toxicităţi cardiace care au necesitat întreruperea acestuia.” , a spus doctorul.
 
În cadrul studiului, dintre cei 84 de pacienţi care au luat hidroxiclorochina, 20,2% au fost trimişi la terapie intensivă sau au murit în termen de şapte zile de la includere. Printre cei 97 de pacienţi care nu au luat medicamentul, 22,1% au mers la terapie intensivă sau au murit. Analizând doar decesele, 2,8% dintre pacienţii care au luat hidroxicloroquina au murit, iar 4,6% dintre pacienţii care nu au luat-o au murit. S-a constatat că această diferenţă nu este semnificativă statistic.
 
Preşedintele Donald Trump le-a spus reporterilor la o conferinţă de presă că s-ar putea să ia medicamentul hidroxiclorochina, în ciuda faptului că nu există încă sufieciente dovezi că medicamentul este eficient sau sigur pentru prevenirea sau tratarea coronavirusului. El a mai spus că medicii săi nu i-au prescris încă medicamentul, dar că îi va întreba despre el. "Dacă aş decide eu… de fapt, aş putea să fac asta. S-ar putea să îl iau oricum. Va trebui să-mi întreb medicii, dar s-ar putea să-l iau oricum“, a concluzionat Trump la scurta întâlnire cu presă”.
 
Stocurile de Hidroxiclorochina au scăzut în America în ultimele săptămâni din cauza cererii foarte mari, afectând în primul rând pacienţii care îl folosesc pentru a trata boli precum lupusul sau artrita reumatoidă. (Hidroxi)Clorochina a fost folosită aproximativ 70 de ani pentru a trata malaria, afecţiunile reumatice şi alte afecţiuni. Acum, utilizarea sa potenţială în lupta împotriva coronavirusului a devenit o sursă de speranţă pentru mulţi, în urma rezultatelor încurajatoare ale unor studii clinice efectuate mai întâi în Franţa.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici