STUDIU. Ibuprofenul, testat ca tratament pentru coronavirus. Ce simptome severe ar putea neutraliza

Oamenii de ştiinţă au demerat un proces de testare pentru a vedea dacă ibuprofenul poate ajuta pacienţii care sunt infectaţi cu noul coronavirus, relatează BBC.

2605 afișări
Imaginea articolului STUDIU. Ibuprofenul, testat ca tratament pentru coronavirus. Ce simptome severe ar putea neutraliza

STUDIU. Ibuprofenul, testat ca tratament pentru coronavirus. Ce simptome severe ar putea neutraliza

 

Aceeaşi sursă menţionează că o echipa de cercetători din spitalul londonez Guy's and St Thomas' şi de la King’s College  sunt de părere că ibuprofenul, medicament antiinflamator calmant pentru dureri, ar putea fi eficient în tratarea dificultăţilor respiratorii, unul dintre principalele simptome COVID-19, persoanelor infectate cu noul virus. Ei speră că tratamentul cu acest medicament, care implică costuri reduse, poate ţine pacienţii departe de ventilatoare.
 
Studiul, denumit Liberat, vizează jumătate dintre pacienţi infectaţi cu noul virus vor primi ibuprofen, pe lângă tratamentul obişnuit. Mai mult, se va aplica o formulă specială de ibuprofen, nu tabletele obişnuite pe care oamenii le cumpără din farmacii.
 
Studiile la animale sugerează că ar putea trata sindromul respirator acut - una dintre complicaţiile coronavirusului sever.Profesorul Mitul Mehta, un membru din echipa de la King’s College London, a declarat: „Trebuie să facem studiul pentru a arăta că realitatea se potriveşte cu aşteptările noastre”., a spus profesorul, conform BBC.
 
La începutul pandemiei au existat câteva îngrijorări că ibuprofenul ar putea fi dăunător pentru oameni, în cazul în care au COVID-19 cu simptome uşoare. Acestea s-au accentuat atunci când ministrul francez al sănătăţii, Oliver Veran, a spus că administrarea de medicamente anti-inflamatorii nesteroidiene, cum ar fi ibuprofenul, ar putea agrava infecţia şi i-a sfătuit pe pacienţi să ia paracetamol în schimb.
 
O revizuire a Comisiei privind medicamentele umane a concluzionat rapid că, la fel ca paracetamolul, ibuprofenul este sigur în cazul pacienţilor infectaţi. Ambele pot reduce temperatura şi pot ajuta simptomele asemănătoare gripei.
 
Totuşi, Sistemul de asistenţă medicală din Regatul Unit (NHS) îi sfătuieşte pe oameni să ia mai întâi paracetamol, deoarece are mai puţine efecte secundare, faţă de ibuprofen care poate provoca ulcer la stomac.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici