STUDIU. Minorii, şanse minime de a transmite COVID-19 între ei şi adulţi

Medicii din New South Wales, mai exact de la Centrul de Sănătate pentru Cercetarea şi Supravegherea Imunizării au efectuat un studiu care arată că şansele transmiterii de copii a infecţiei cu noul coronavirus sunt minime.

2150 afișări
Imaginea articolului STUDIU. Minorii, şanse minime de a transmite COVID-19 între ei şi adulţi

STUDIU. Minorii, şanse minime de a transmite COVID-19 între ei şi adulţi

 

Studiul preluat de jurnaliştii de la The Guardian arată că este puţin probabil ca minorii să transmită noul coronavirus între ei sau adulţilor. Raportul a fost prezentat duminică, în Australia, unde prim-ministrul Scott Morrison doreşte să redeschidă şcolile în ciuda protestelor profesorilor.
 
Studiul, efectuat în perioada martie-aprilie, a constat în examinarea profundă a transmiterii coronavirusului în şcolile din New South Wales, dar şi în centrele de îngrijrie a copiilor. „Niciun profesor şi niciun membru al echipelor nu au contractat Covid-19 de la cazurile iniţiale din şcoli”, relatează raportul efectuat.
 
Medicii au ajuns la concluzia că rata transmiterii a fost scăzută, în urma testelor examinate pe 18 cazuri de COVID-19, dintre 9 studenţi şi 9 angajaţi, din 15 şcoli.Rezultatele au arătat că doar un elev de şcoală primară şi unul de liceu ar fi putut fi infectaţi cu noul coronavirus de la cazurile existente în şcolile lor.
 
Totuşi, studiul a stârnit o mulţime de controverse şi semne de intrebări din partea oficialilor: „Oferă puţine clarificări despre cum guvernele vor asigura un mediu sigur de lucru pentru profesori, directori şi personalul de sprijin. Este contradictoriu să ai un set de reguli pentru adulţi în afara şcolii şi altul înăuntru”, a transmis preşedinta Sindicatului Educaţiei, Correna Haythorpe.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici